Hvad er CardioFit?

CardioFit tilbyder undersøgelse af blodårerne hos raske, for at afdække om en blodprop lurer i fremtiden. Heldigvis finder vi ofte at alt er fint. Når man kender sin risiko, uanset om den høj eller lav, bliver valg af forebyggelse enkel og korrekt. Det er moderne forebyggelse der virker.

CF_stig_scanning
CardioFit skanning – Af læge Sigt Ekkert

Halspulsåren er valgt, fordi det er et af de blodkar, som gennemstrømmes af blod direkte fra hjertet. Det er her, vi kan se de første tegn på aflejringer, og der er det kar, som er blevet brugt i videnskabelige undersøgelser internationalt. Det betyder, at vi kan vurdere din skanning med meget høj faglighed og sikkerhed på baggrund af internationale erfaringer.

Skanningen bliver udført af en specialist, som er grundigt uddannet og har lang erfaring med netop denne type af skanninger.

Selve konsultationen tager omkring 30 minutter. Vi anbefaler, at du kommer i god tid, så du ikke er stresset på skanningstidspunktet – det giver de mest retvisende resultater.

Selve skanningen tager omkring 15 minutter. Det er helt uskadeligt og gør ikke ondt.

Efter vores undersøgelse får du en letforståelig risikoprofil med en grøn, gul eller rød vurdering. I mange tilfælde kan vi se, at det heldigvis ikke er nødvendigt med ændringer i livsstilen, eller at kun små justeringer er nødvendige.

 

Cardiofit er specialister i forebyggelse

Bag Cardiofit står initiativtager, speciallæge i almen medicin og praktiserende læge med speciale i forebyggelse Stig Ekkert. Stig Ekkert er blandt andet kendt for at have udgivet bogen ”Athos kuren – munkene, maden og det gode helbred”.

Metoden til at skanne hovedpulsåren har Stig Ekkert lært i USA og har siden arbejdet og udviklet den blandt andet på Steno Diabetes Hospital og i samarbejde med specialister fra Rigshospitalet.

Stig Ekkert og hans personale er alle uddannet i at foretage skanningerne og ved, hvad de skal se efter på skanningsbillederne for at give en vurdering af din risiko og sundhed.

 

Hvem kan have glæde af en undersøgelse?

Det kan være relevant for næsten alle voksne mennesker at få undersøgt, om blodkarrene er sunde, fordi det giver et generelt billede af, hvor sund man er inden i. Er der blodpropper i familien har man ofte men ikke altid øge risiko. Med en scanning kan man se, om det var andre forhold f.eks. rygning som gav blodprop hos en slægtning eller man også selv bør forebygge bedre og bør gå ‘all in’ for et sundere liv. En anden gruppe vi ofte ser i lægepraksis er de der trods højt kolesterol ikke ønsker kolesterolmedicin pga bivirkninger. Mennesker med for højt kolesterol, men med en ‘clean’ scanning kan på bevidst grundlag undgå kolesterolmedicin uden at spille russisk roulette med livet som indsats.

 

Sådan forbereder du dig

Forud for skanningen får du tilsendt et spørgeskema, som du bedes besvare inden, du ankommer til klinikken. Det giver vores personale mulighed for at forberede sig på, at give dig den bedste behandling.

Når du ankommer til klinikken, må du ikke være påvirket af nogen stimulanser – inklusiv koffein og nikotin – inden for de seneste fire timer. Ligeledes kan motion og fysiske anstrengelser påvirke resultaterne, så vi fraråder, at man anstrenger sig på dagen inden konsultationen. Alkohol eller kraftig medicin skal undgås i 48 timer inden konsultationen. Hvis du er i tvivl om din medicin kan påvirke skanningsresultatet, er du meget velkommen til at spørge på klinikken. Husk, at du aldrig bør undlade at tage receptpligtig medicin, uden at tale med en læge først.